Dit worden de populairste cryptovaluta’s in 2022

Dit is echt het jaar van cryptocurrencies geweest. ‘S Werelds eerste cryptovaluta, Bitcoin, maakte veel miljonairs toen het de $ 60.000 overschreed. Het is belangrijk om te onthouden dat Bitcoin in 2010 begon met handelen voor ongeveer $ 0,08. Nieuwere spelers hebben ook hun sporen verdiend. Solana bijvoorbeeld, steeg dit jaar met een verbazingwekkende 12.600%.

Ik verwacht niet dat de crypto-rage snel zal stoppen. Dat komt omdat het niet zomaar een modegril is. Cryptocurrencies vertegenwoordigen een nieuwe manier om waarde op te slaan – en in veel gevallen zaken te doen. Dus welke crypto’s zullen in 2022 het populairst zijn? Het is onmogelijk om met zekerheid te voorspellen. Maar hier zijn er vijf die hebben wat nodig is om de komende 12 maanden omhoog te schieten.

Een investeerder glimlacht als hij op een straat in de stad staat en naar de lucht kijkt

 

1. Cardano

Er zijn veel dingen die ik leuk vind aan het blockchain-platform Cardano (CRYPTO:ADA). Maar een van de grootste kenmerken is de manier waarop het wordt opgebouwd. opkomende cryptomunten vind je online. Cardano heeft een routekaart opgesteld van vijf fasen die zullen leiden tot het uiteindelijke doel: een echt zelfvoorzienend gedecentraliseerd systeem worden. Het platform lanceerde dit jaar slimme contracten. En nu is het werk gericht op de laatste twee ontwikkelingsstadia. Onderdeel van het plan is om te vertrouwen op peer review voordat updates worden gelanceerd. Deze hele aanpak betekent dat we kwaliteit van Cardano kunnen verwachten — en dat geeft mij vertrouwen in Cardano’s vermogen om op de lange termijn op te vallen.

 

2. Algorand

Algorand (CRYPTO:ALGO) is een kampioen als het gaat om transactiesnelheid. De blockchain heeft al aangetoond dat het meer dan 1.000 transacties per seconde kan verwerken – en die transacties in minder dan vijf seconden kan voltooien. Uiteindelijk zal het platform 3.000 per seconde kunnen verwerken. En het volgende doel is meer dan 45.000. Ter vergelijking: creditcard Visa zegt dat het 24.000 transacties per seconde aankan. De protocolstructuur van Algorand is de reden voor de efficiëntie van het platform. Gewone slimme contracten en andere bewerkingen vinden plaats op een basislaag. Meer gecompliceerde slimme contracten en gedecentraliseerde applicatie-ontwikkeling vinden plaats op een tweede laag. Deze efficiëntie kan steeds meer gebruikers en investeerders naar Algorand trekken.

 

3. Polkadot

Polkadot’s (CRYPTO:DOT) grote kracht? Communicatie. Deze cryptocurrency zorgt voor de uitwisseling van gegevens over verschillende blockchains. Een van de grote problemen voor cryptocurrencies is dat ze allemaal op zichzelf werken – zonder deze mogelijkheid om informatie te delen of munten van de ene naar de andere over te dragen. Polkadot omvat een hoofdnetwerk – de relaisketen – en parachains die ernaast lopen. Via bruggen maken deze parachains verbinding met andere blockchains zoals Ethereum (CRYPTO:ETH), bijvoorbeeld. En over Ethereum gesproken, een van de mede-oprichters ging door met het creëren van Polkadot. Als ik wil investeren in een bedrijf, zoek ik ervaren management. Hetzelfde geldt voor cryptovaluta. Het leiderschap van Polkadot en zijn vermogen om blockchains met elkaar te verbinden, kunnen ervoor zorgen dat het aan de voorkant van het peloton blijft terwijl de crypto-industrie evolueert.

 

4. Ethereum

Ethereum is een bekende speler. Het is tenslotte de op één na grootste cryptovaluta ter wereld qua marktwaarde. En het bestaat al sinds 2015. Maar er komt nog veel meer voor Ethereum. En 2022 is misschien wel het grootste jaar tot nu toe. Waarom? Omdat de blockchain klaar is om een ​​belangrijke upgrade volledig vrij te geven. Ethereum 2 lost het grootste probleem van Ethereum op dit moment op. En dat is transactiesnelheid. Tegenwoordig verwerkt Ethereum slechts ongeveer 30 transacties per seconde. Maar na de upgrade kan het er wel 100.000 verwerken. Dat komt door twee verbeteringen. Ten eerste een overstap naar de proof-of-stake validatiemethode — dit maakt een einde aan de tijdrovende validatiemethode die complexe berekeningen met zich meebrengt. In plaats daarvan verleent het validatoren validatiekracht op basis van de munten die in het bezit zijn. Ten tweede voegt Ethereum shard-ketens toe om congestie op het hoofdnetwerk te verminderen. Als de lancering van de upgrade soepel verloopt, kan deze cryptogigant nog groter worden.

 

5. Aave

Aave (CRYPTO:AAVE) is een gedecentraliseerd leenplatform gebouwd op Ethereum. U kunt het platform gebruiken om te lenen, inkomsten te genereren door te lenen en te lenen – of u kunt Aave gewoon kopen en vasthouden als een investering. Als je leent of uitleent, kun je kiezen uit ongeveer 30 verschillende cryptocurrencies. Als u uitleent, kunt u profiteren van een jaarlijks rendement van meer dan 3% volgens de huidige tarieven. Ter vergelijking: de beste rente op spaarrekeningen voor december is ongeveer 0,5%, blijkt uit gegevens van Bankrate.com. Het Aave-systeem is dus een geweldige plek voor gebruikers om passief inkomen te verdienen. Wat kredietnemers betreft, ook zij profiteren — van de verscheidenheid aan rentetarieven die beschikbaar zijnilable en diverse leenmogelijkheden. Zo biedt Aave flitsleningen aan. Bitcoin app gebruiken is mogelijk online. Dit type lening wordt binnen dezelfde transactie afgesloten en afgewikkeld. Sommige individuen gebruiken deze leningen om van de ene cryptovaluta naar de andere over te schakelen en handelswinsten te genereren. En gebruikers van – en investeerders in – Aave zouden het komende jaar moeten profiteren, aangezien de Ethereum-upgrade transacties versnelt en congestie op het netwerk vermindert.

 

Een punt om op te merken

Nog een opmerking over deze cryptocurrencies: ze hebben dit jaar allemaal minder dan 1.000% gewonnen.

De cryptosterren van dit jaar zijn veel meer gestegen. Shiba Inu steeg bijvoorbeeld met meer dan 43.000.000%. Mijn crypto-keuzes zullen niet per se zo extreem stijgen. Maar ze hebben wel ruimte om te groeien. Zoals ik altijd zeg, blijft crypto-beleggen riskant – dus investeer nooit meer dan wat u zich kunt veroorloven te verliezen. Met dat in gedachten zijn deze vijf cryptospelers het bekijken waard. Ze behoren mogelijk tot de volgende groep crypto-winnaars.